top of page
Floyd Matters LOGO outline wit.png

50 Years of

Meddlin’ with Echoes

1971-2021

In 1971 brengt Pink Floyd het album “Meddle” uit. Daarop staat de song “Echoes” ; een episch stuk psychedelica van meer dan 23 minuten, dat de gehele B-kant van de LP beslaat. Het is één van de weinige nummers in het gehele ‘Floyd’-oeuvre dat door alle vier de bandleden – Roger Waters, David Gilmour, Nick Mason en Richard Wright – samen geschreven wordt. “Echoes” kenmerkt zich door ingenieuze improvisaties, ongewone muzikale effecten en meeslepende instrumentale passages. Het is het orgelpunt van de psychedelische Pink Floyd; na “Meddle” creëert de band vooral songs in het klassieke stramien, wat zal resulteren in (hit-)albums als “Dark Side…” en “The Wall”. Op “Meddle” echter en, met name, op “Echoes” vinden we de ingenieuze Pink Floyd terug, die nooit voor één gat te vangen was en de grenzen van de experimentele popmuziek voorgoed verlegd heeft.

Pink-Floyd-Meddle-Album-Photo_002.jpg

Floyd MATTERS brengt een ode aan deze periode, én aan de vijftigste verjaardag van dit baanbrekende album, door “Echoes” integraal live te brengen. Daarnaast zullen ook andere tracks van “Meddle” een prominente plaats krijgen in de set, die verder naar goede gewoonte zal bestaan uit de belangrijkste hoogtepunten in het werk van Pink Floyd die het grote publiek zo universeel in het hart gesloten heeft. 


“50 Years of Meddlin’ with Echoes” is beschikbaar voor het seizoen 2020-2021, en is te boeken als zowel indoor- als outdoorconcert.

Voorwaarden & beschikbaarheid op aanvraag 

(via de "CONTACT"-pagina op de website)

bottom of page