top of page

België's PREMIUM Pink Floyd tribute band

 

Floyd MATTERS is niet zomaar een tribute band, laat staan een coverorkest...  Het is een muzikaal project van een internationaal collectief; een schare heel ervaren, gerenommeerde en door weer en wind gelouterde muzikanten die de geest en ziel van PINK FLOYD – dat brede scala aan klanken; die enorm gelaagde muziek van Groot-Brittanniës meest progressieve & grensverleggende rockgroep ooit – op een Belgisch podium tot leven wekken. Géén vrijblijvend eerbetoon dus, maar een echte beleving.

 

Het oeuvre is omvangrijk; de muziek ronduit tijdloos. Maar méér dan ‘gewoon’ een belangwekkende rockgroep geweest te zijn, staat Pink Floyd model voor een tijdperk. Floyd MATTERS beschrijft dan ook 100% accuraat waar deze muzikale operatie voor staat… Een hele aangelegenheid; maar de moeite waard. Want: “Floyd MATTERS!!”

FOTO: met dank aan Dave Shoemaker - 'ShoeUntied blogspot

inspiratie: "Atom Heart Mother" - (Pink Floyd, 1970)

Het eerste kippenvelmoment van de avond is Great Gig In The Sky.  […]  een lastig nummer om goed uit te voeren; dit nummer meteen bij je première brengen getuigt van klasse! […] Chantal Kashala zette de toon met het eerste deel van het nummer en de prachtige stem van Monique Harcum maakte dit nummer compleet. Ik kan alleen maar zeggen: ‘Chapeau dames! ’ ”

 

“Het afsluitende nummer is Comfortably Numb met daarin natuurlijk de solo van Chris Van Nauw als hoogtepunt. […] een mooie afsluiter van de avond, waarbij de band nóg een keer een terechte staande ovatie van het publiek in ontvangst neemt.

(recensie:   Stefan Bosman, Pinkfloydfans.nl)

“De tweede set gaat zelfs nog beter dan de eerste. […] vooral bij de saxofoonpartijen van Henri Ylenin één woord: geweldig!

 

"

België heeft er een uitstekende Pink Floyd Tribute band bij. Absoluut de moeite waard om deze band te bezoeken!”

"

foto's
bottom of page