België's PREMIUM Pink Floyd tribute band

 

Floyd MATTERS is niet zomaar een tribute band, laat staan een coverorkest...  Het is een muzikaal project van een internationaal collectief; een schare heel ervaren, gerenommeerde en door weer en wind gelouterde muzikanten die de geest en ziel van PINK FLOYD – dat brede scala aan klanken; die enorm gelaagde muziek van Groot-Brittanniës meest progressieve & grensverleggende rockgroep ooit – op een Belgisch podium tot leven wekken. Géén vrijblijvend eerbetoon dus, maar een echte beleving.

 

Het oeuvre is omvangrijk; de muziek ronduit tijdloos. Maar méér dan ‘gewoon’ een belangwekkende rockgroep geweest te zijn, staat Pink Floyd model voor een tijdperk. Floyd MATTERS beschrijft dan ook 100% accuraat waar deze muzikale operatie voor staat… Een hele aangelegenheid; maar de moeite waard. Want: “Floyd MATTERS!!”

FOTO: met dank aan Dave Shoemaker - 'ShoeUntied blogspot

inspiratie: "Atom Heart Mother" - (Pink Floyd, 1970)

Het eerste kippenvelmoment van de avond is Great Gig In The Sky.  […]  een lastig nummer om goed uit te voeren; dit nummer meteen bij je première brengen getuigt van klasse! […] Chantal Kashala zette de toon met het eerste deel van het nummer en de prachtige stem van Monique Harcum maakte dit nummer compleet. Ik kan alleen maar zeggen: ‘Chapeau dames! ’ ”

 

“Het afsluitende nummer is Comfortably Numb met daarin natuurlijk de solo van Chris Van Nauw als hoogtepunt. […] een mooie afsluiter van de avond, waarbij de band nóg een keer een terechte staande ovatie van het publiek in ontvangst neemt.

(recensie:   Stefan Bosman, Pinkfloydfans.nl)

“De tweede set gaat zelfs nog beter dan de eerste. […] vooral bij de saxofoonpartijen van Henri Ylenin één woord: geweldig!

 

"

 België heeft er een uitstekende Pink Floyd Tribute band bij. Absoluut de moeite waard om deze band te bezoeken!”

"

foto's

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom